Cacaoplantage!

De Cacaoplantage 

Bij Van Velze's weet u precies waar de chocolade vandaan komt, hoe hij verbouwd wordt, zelfs exact welke cacaoboon er aan de boom groeit. Onze cacao kwam in het begin van één bio plantage uit Costa rica. Inmiddels hebben wij dit uitgebreid met een bio plantage in Peru en Venezuela. De plantage in Costa Rica hebben we bezocht en daarna goed contact mee gehouden. Daardoor weten we precies waar onze chocolade vandaan komt. Daar zijn we trots op!

Bijzondere Cacao

 

Trinitario cacao is samen met Criollo de meest verfijnde en zeldzaamste cacao ter wereld (ca. 5-10% ). De cacaovruchten zijn superieur in smaak en aroma, maar zijn helaas ook kwetsbaarder dan de reguliere cacao. De criollo en trinitario vruchten zijn ook een stuk minder bestand tegen ziektekiemen, waardoor er meer tijd en aandacht aan gegeven moet worden door de cacaoboeren. Deze kwetsbaarheid maakt de cacao zo zeldzaam. Gelukkig zijn er nog een aantal cacaoboeren die dit wel doen, waardoor wij deze heerlijke chocolade kunnen aanbieden.

Van Velze's Amsterdam gebruikt alleen Trinitario en Criollo cacao. Dankzij deze superieure cacao + de verantwoorde manier van verbouwen door de cacaoboeren, durven wij te zeggen dat wij één van de meest speciale chocolade gebruiken in al onze handgemaakte bonbons en chocolades.

Zeker het proberen waard! 

 

Ons bezoek aan de plantage

Van Velze's Cacao plantage, Costa RicaVan Velze's Cacao plantage, Costa Rica.

De Cacaoplukkers!

Wildlife in op de plantage!